Elton John. Mina (Tänapäev, 2019)

Elton John MinaTõlkinud Jana Linnart
320 lk

Ma ei ole otseselt olnud Elton Johni fänn. Samuti ei ole ma ennast tema loominguga kursis hoidnud. Loomulikult ma tean tema kuulsamaid hitte ja natuke ka tema viimase aja elust tänu ajakirjandusele. Sellel aastal tuli välja tema eluloofilm „Rocketman“, mis avaldas mulle muljet. Tänu sellele filmile võtsin ka tema kirjutatud raamatu kätte.

Nagu pealkirjast järeldada võib, on tegemist autobiograafiaga. Ta kirjutab siin enda elu tõusudest ja mõõnadest ja neid on siin ikka omajagu.

Elton Johni nime võttis ta endale ise. Sündides sai ta nimeks Reginald Dwight. Ta kirjutab siin, et oli arglik laps, kes pelgas ema ja isa tülisid ning lukustas ennast selleks ajaks oma tuppa. Vanematega on tal eluaeg olnud keeruline suhe ja ilmselt on sellest jäänud mingi okas hinge.

Juba varakult avastas ta, et talle meeldib muusika ning ta suudab meelde jätta ja pärast neid lugusid klaveril mängida. Tema tee edule ei läinud alguses lihtsalt. Talle öeldi ära, sest ei nähtud temas potentsiaali. Õnneks ta ei andnud alla, vaid jätkas. Juhuslikult sattus talle teele õige inimene, kes laulusõnu kirjutas ja Bernie’ga on ta praktiliselt kogu karjääri vältel koostööd jätkanud. Samuti kirjutab ta sellest, mismoodi ta tuli toime kuulsusega ja mis mõju see tema elule avaldas.

Elton John kirjutab avameelselt oma kokaiini- ja alkoholisõltuvusest. Mida see temaga tegi ning milliseks ta käitumine muutus. Samuti sellest, kuidas tal õnnestus sellest vabaneda. Palju on juttu tema isiklikust elust ja suhetest, heategevusest ja muidugi peamisest – muusikast ning muusikutest. Siin on mainitud väga palju erinevaid muusikuid, keda ta on imetlenud ja kes tema loomingule mõju on avaldanud. Tema tutvusringkond on väga lai.

See on Elton Johni ausalt ja soojalt kirjutatud tagasivaade oma elule. Ta ei häbene kirjutada enda käitumisest kõige hullematel hetkedel. Samas leiab ta palju häid sõnu oma meeskonna ja sõprade kohta. See on sisutihe raamat Elton Johni kirjust elust, mida oli huvitav ja nauditav lugeda ning mõni tema lugu taustaks mängima panna. Mina igatahes soovitan tema raamatut lugeda. Võib-olla tasuks ennast ette valmistada, et raamatus on palju juttu geisuhetest, kuigi see ei tohiks kellelegi üllatusena tulla.

Üks kommentaar “Elton John. Mina (Tänapäev, 2019)

Add yours

Lisa kommentaar

Blog at WordPress.com.

Up ↑