Anu Ojavee, Piret Puppart. Eesti moe 100 aastat (Post Factum, 2019)

Eesti moe sada aastat

232 lk

“Eesti moe 100 aastat” vaatleb nii kohalikku riietumiskultuuri kui ka moeringkondade tegevust, alustades omariikluse esimestest kümnenditest ja lõpetades iseseisvuse taastanud Eestiga. Saja aasta jooksul muutub nii mõndagi, kaasa arvatud moeelu, rõivatööstus ja tänavapilt.

Raamatus tuleb juttu kõigest, mis puudutab moodi. Raamatust saab lugeda, mida kandsid naised sada aastat tagasi, kuidas mõjutasid moodi sõda ja okupatsioon. Samuti on juttu erinevatest moeajakirjadest, moeloojatest, moetööstusest ja -kaubandusest. Raamat ei keskendu ainult naistele, vaid ka meeste- ja lastemoele.

Raamat on küllalt õhuke, aga ometi sisaldab see uskumatult palju infot ja fotosid. Minu jaoks oli raamat huvitav lugemine. Eriti põnev oli lugeda 1990ndate ja 2000ndate kohta, sest isegi sai mõne moesuunaga kaasa mindud. Huvitav oli ka see, et rahvariided on moodi palju mõjutanud, eriti muidugi Muhu piirkonna rahvarõivad. Soovitan kindlasti raamatut lugeda, eriti moehuvilistele. See on põhjalik teos Eesti moe arengu kohta.

Lisa kommentaar

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑